中山成人高考网

您现在的位置:主页 > 试题库 > 模拟试题 >  > 正文

2018成人高考专升本《英语》练习及答案5

2018-09-07 11:38http://www.dxjiao.com江苏成考网

2018成人高考专升本《英语》练习及答案(5)

1. So loudly _______ that all the people in the room got a fright.

A. he shouted B. shout he C. did he shout D. he did shout

2. He is the only one of the sons in the family who ______ received high education.

A. are B. is C. have D. has

3. We think of Mr. Li ______ our good friend.

A. is B. to be C. as D. has been

4. The mountain is 1,000 feet _______ the sea level.

A. over B. higher C. above D. high

5. The road will be blocked if there _______ another snow.

A. is B. will be C. to be D. will have

6. David like country life and has decided to _______ farming.

A. get hold of B. get along with C. go in for D. go thorough

7. These children have an advantage _______ those in calculation.

A. over B. than C. to D. with

8. Shanghai has a larger population than _______ in China.

A. any city B. any other cities C. other city D. any other city

9. In some countries there are a lot of young people now need _______teeth.

A. false B. untrue C. wrong D. erroneous

10. This book costs ______ that one.

A. twice more B. twice more as C. two times more as D. twice as much as

11. _______ idea of _______ sounds much better than Clare’s.

A. The, hers B. That, her C. That, hers D. One, her

12. China is famous ________ the Great Wall.

A. about B. for C. as D. of

13. Our school ________ new facilities.

A. is equipped with B. equips with C. will be equip with D. has equip with

14. I made this myself but it was _______ who taught me.

A. he B. him C. himself D. by him

15. He had his bicycle _______ yesterday.

A. repair B. repairing C. repaired D. be repaired

16. It was a ________ room, with beautiful wall paper, waxed floor and nice furniture.

A. pleased B. pleasant C. pleasing D. preasant

17. He regretted _______the decision too hastily.

A. make B. to make C. making D. have maked

18. The professor insisted that we _______ our homework before next month.

A. handed in B. will hand in C. hand in D. must hand in

19. It ______ me of the country which we visited last summer.

A. remembers B. recalls C. reminds D. tells

20. He _______ smoking at last.

A. gave up B. gave out C. gave in D. gave off

21. John was _______ he lay down for an hour before dinner.

A. so tired as B. so tired that C. too tired that D. too tired so

22. Your answer is different ________ the teacher’s.

A. to B. at C. from D. with

23. It would be _______ a risk to leave the baby alone.

A. running B. passing C. carrying D. obeying

24. The fact _______ his health is bad is not true.

A. which B. that C. as D. what

25. These ______ did unusually well in the contest, so the judges didn’t know whom to give prize to.

A. woman singers B. women singers C. women singer D. womans singers

26. Man must stop _______ the earth’s atmosphere.

A. filling B. wasting C. polluting D. blackening

27. We can’t _______ another 100 kilometers any more.

A. have B. turn C. make D. reach

28. Is Mary ______ to join in us?

A. supposed B. exposed C. supported D. indicated

29. I want to be told all _______.

A. which happen B. which happened

C. that had happened D. that had been happened

30. We’ve all heard of Thomas Edison, _______ who invented the electric light and many other things.

A. man B. a man C. the man D. men

31. Don’t tell me such things _______ you are not certain.

A. that B. which C. those D. as

32. _______ a microscope we can see different kinds of things that are unable to be seen by our naked eyes.

A. In terms of B. In place of C. By means of D. By far

33. Jackson went to work ______ his illness.

A. besides B. even though C. in spite of D. although

34. Anybody will do, _______ he is responsible for that.

A. as far as B. so far as C. as long as D. as soon as

35. I suppose they have known about it, _______?

A. am I B. am not I C. have they D. haven’t they

36. It ______ him ten years to write that novel.

A. took B. spent C. cost D. costed

37. The students are looking forward to _______ their holidays in Japan.

A. spend B. spending C. for spend D. spent

38. They all ______ mentioning that girl.

A. avoided B. got away C. ran away D. escaped

39. Human beings should find a new _______ of energy.

A. orient B. source C. origin D. souse

40. The couch is comfortable to _______.

A. sit B. be sat C. sitted D. sit on

参考答案:

1.C 2.D 3.C 4.C 5.A

6.C 7.A 8.D 9.A 10.D

11.C 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C

18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.A 24.B

25.B 26.C 27.C 28.A 29.C 30.C 31.D

32.C 33.C 34.C 35.D 36.A 37.B 38.A